fbpx
-10%
,

Sojliu mendjemprehte, Don Kishoti i Mances vell 2 – Miguel De Servantes


• Formati Libër
• Autori Miguel de Servantes
• Përkthyesi Bajram Karabolli
• Gjinia Roman
• Viti i publikimit 2023
• Faqe 799
• Shtëpia botuese Albas
• ISBN 9789928807410
• Kodi i produktit: LBP110

1,170 L 1,300 L

Sojliu mendjemprehtë, Don Kishoti i Mançës është në mënyrë të padiskutueshme pjesë e kanonit letrar botëror. Është shembulli tipik i veprës klasike dhe universale që i ka rezistuar kohës. Dhjetë vjet pas botimit të vëllimit I të Don Kishotit, të shkruar në vitet e fundit të jetës së Servantesit, u botua vëllimi II i tij. Kjo pjesë është pjesërisht përgjigje e botimit “Apokrif i Don Kishotit” nga Alonso Fernández i Avellanedes, për të cilin Servantesi shkruan me ironi te prologu. Në fakt, disa nga personazhet që do të shfaqen në këtë vëllim, e kanë lexuar librin dhe i njohin personazhet tona kaq të famshme.

Pasi marrin vesh se bëmat e tyre janë botuar, Don Kishoti dhe shqytari i tij besnik, Sanço Pança, nisen për një aventurë të re. Ky vëllim i dytë përqendrohet në konfliktet e Don Kishotit me studentin Samson Karrasko, kohën e kaluar me Dukën dhe Dukeshën dhe përpjekjet e tij për të çmagjepsur Dulqinjën.

Kodi i produktit: LBP110 Kategori: , Etiketa: , , , ,
Kodi i produktit

LBP110

Formati

Libër

Autori

Miguel De Servantes

Përkthyesi

Bajram Karabolli

Gjinia

Roman

Gjuha

Shqip

Viti i publikimit

2023

Faqe

799

Shtëpia botuese

Albas

ISBN

9789928807410