-15%
,

Krim dhe ndeshkim – Fjodor M. Dostojevski


  Krim dhe ndeshkim – Fjodor M. Dostojevski

 • Formati Libër
 • Autori Fjodor M. Dostojevski
 • Përkthyesi Sokrat Gjerasi
 • Gjinia Roman
 • Gjuha Shqip
 • Viti i publikimit 2023
 • Faqe 595
 • Shtëpia botuese Argeta LMG
 • ISBN 9789928389350

Kodi i produktit: LBP33

1260 L 1490 L

“Krim dhe ndëshkim” është një nga romanet më të jashtëzakonshme që janë shkruar ndonjëherë. Që në fillim kyçemi brenda ndërgjegjes së përbindshme të Raskolnikovit, i cili, përkundër instinkteve të veta, shtyhet pashmangshmërisht të kryejë një vrasje të dyfishtë brutale.
Nga ai çast, ne njohim ndjenjat e tij të kundërta të vetëpërçmimit dhe krenarisë, përbuzjes dhe nevojës për të tjerët, si edhe dëshpërimit të tmerrshëm dhe shpresës për falje. Sakaq, në një transformim të jashtëzakonshëm të romanit kriminalistik, ndjekim përpjekjet e tij të stërmundimshme për të zbuluar dhe për t’u përballur si me arsyet, ashtu edhe me pasojat e krimit të tij.
Rezultati është një roman i ndërtuar nga një sërë skenash tejet dramatike, të cilat nxjerrin në pah konfliktet e përjetshme në thelb të ekzistencës njerëzore: në mënyrë të veçantë dëshirën tonë për vetëshprehje dhe vetëpërmbushje përballë kufizimeve të moralit dhe ligjeve njerëzore, si edhe njohjen tonë të padrejtësive të thella dhe moralit që kemi brenda vetes, përkundër mistereve të drejtësisë hyjnore dhe pavdekësisë.

Kodi i produktit

LBP33

Formati

Libër

Autori

Fjodor M. Dostojevski

Përkthyesi

Sokrat Gjerasi

Gjinia

Roman

Gjuha

Shqip

Viti i publikimit

2023

Faqe

595

Shtëpia botuese

Argeta LMG

ISBN

9789928389350