-10%
,

Komedia e keqkuptimeve – William Shakespeare


  Komedia e keqkuptimeve – William Shakespeare

 • Formati Libër
 • Autori William Shakespeare
 • Përkthyesi Skënder Luarasi
 • Gjinia Klasik
 • Gjuha Shqip
 • Viti i publikimit 2022
 • Faqe 181
 • Shtëpia botuese Argeta LMG
 • ISBN 9789928303981

Kodi i produktit: LBP24

540 L 600 L

“Komedia e keqkuptimeve” (së bashku me “Shtrëngatën”) është njëra nga dy pjesët e vetme të Shekspirit ku mund të vëzhgohen elementet klasike. Ajo është përshtatur për opera, për shfaqje skenike, muzikale. “Komedia e keqkuptimeve” rrëfen historinë e dy palëve të ndryshme binjakësh identikë, të cilët u ndanë aksidentalisht që kur lindën. Antifoli i Sirakuzës dhe shërbëtori i tij, Dromioja i Sirakuzës, arrijnë në Efes, i cili rezulton se është vendlindja e vëllezërve të tyre binjakë, Antifolit të Efesit dhe shërbëtorit të tij, Dromios së Efesit. Kur sirakuzianët ndeshen me miqtë dhe familjet e binjakëve të tyre, një sërë fatkeqësish të bazuara në identitetet e gabuara shpien në rrahje, në joshje prej djalli, në arrestimin e Antifolit të Efesit dhe në akuzimin e rremë për tradhti, vjedhje, çmenduri dhe pushtim nga shejtani.

Kodi i produktit

LBP24

Formati

Libër

Autori

William Shakespeare

Përkthyesi

Skënder Luarasi

Gjinia

Klasik

Gjuha

Shqip

Viti i publikimit

2022

Faqe

181

Shtëpia botuese

Argeta LMG

ISBN

9789928303981