ÇFARË DUHET TË DINI KUR BLINI TONER

ÇFARË DUHET TË DINI KUR BLINI TONER? Leave a comment

ÇFARË DUHET TË DINI KUR BLINI TONER?

Kuptimi i tonerave.

Toner OEM (Original Equipment Manufacturer) – Janë tonerat që prodhohen nga e njëjta kompani që ka prodhuar pajisjen, kështu që për shembull toneri i prodhuar nga Xerox do të përshkruhesh si toner OEM për një printer Xerox. Këto lloje të tonerave karakterizohen nga shtypja dhe besueshmëria e tyre me cilësi të lartë. Për këtë arsye ato zakonisht janë më të shtrenjta se të tjerët.

ÇFARË DUHET TË DINI KUR BLINI TONER

Toner Kompatibël – Janë toner të pajtueshëm, janë toner xhenerikë jo të markës që ka prodhuar pajisjen. Me një kosto më të ulët sesa tonerat OEM, duke i bërë ato një zgjedhje të shkëlqyeshme për konsumatorin duke kursyer shumë para. Sidoqoftë, një shënim kujdes: markat me cilësi të ulët mund të shkaktojnë probleme të performancës me pajisjet dhe të prodhojnë një cilësi më të ulët të shtypjes.

Toner të rindërtuar – Tonerat e rindërtuar shpesh ngatërrohen me toner kompatibël. Ato janë shumë të ngjashme, megjithatë, ekziston një ndryshim thelbësor. Tonerat e rindërtuar përdorin toner të rinovuar me pjesë të reja. Ato janë një zgjidhje me kosto efektive për shtypjen për ata që janë të vetëdijshëm për mjedisin.

Toner i rimbushur – Toneri i rimbushur gjithashtu ngatërrohen zakonisht me tonerin e rindërtuar. Rimbushja përfshinë zëvendësimin e pluhurit ose lëngut te bojës për ta kthyer atë në një gjendje pune. Rimbushja thjesht përfshinë rimbushjen e bojës. Edhe pse ky është opsioni më i lirë në krahasim me tonert OEM.

Toneri nuk është i njëjtë me bojën!

Për dallim nga toneri, sepse boja është një lëng që spërkatet në letër, do të thotë edhe pasi të thahet nëse letra laget, do të rrjedhë. Ndërsa tonerët përdorin pluhurat plastikë me tharje të shpejtë. Nëse dëshironi të blini një toner, sigurohuni që po blini një toner dhe jo bojë.

Kujdesuni për blerjen tuaj.

Trajtojeni produktin e sapo blerë me respekt. Ju sigurojmë që ajo do të kujdeset gjithmonë që tiu fal kënaqësi.
Ne disponojmë shumë modele të tonerave dhe bojë për printer. Ato mund ti gjeni dhe porosisni online duke klikuar në linket përkatëse.

Nëse ky artikull (ÇFARË DUHET TË DINI KUR BLINI TONER?) iu ka ndihmuar sadopak, shpërndaje duke ndihmuar edhe të tjerë të përfitojnë. Nëse ka dicka që nuk shkon dhe ju dëshironi që Ne ta përmirësojmë, ju lutemi të lini një koment.

Shpresojmë se ju kemi ndihmuar në zgjedhjen tuaj.

Lini një Përgjigje