ÇFARË DUHET TË DINI KUR BLINI PAJISJE NETWORK? Leave a comment

ÇFARË DUHET TË DINI KUR BLINI PAJISJE NETWORK?

Blerja e pajisjeve të rrjetit në shtëpi ose zyrë. Konsideroni këshillat e mëposhtëme kur bëni blerje për pajisjet e rrjetit në shtëpi ose zyrë:
Një rrjet shtëpiak apo zyrës suaj është vetëm aq i fortë sa lidhja e tij më e dobët. Për këtë arsye, është e rëndësishme të blini produkte për rrjetin që përputhen me aftësitë e pajisjeve tuaja ekzistuese dhe shpejtësinë e Internetit tuaj.
ÇFARË DUHET TË DINI KUR BLINI PAJISJE NETWORK?

Këshillohet gjithashtu që të rifreskoni ruterin tuaj çdo 2-3 vjet.
Blini produkte për rrjet që i përshtaten me përdorimit tuaj. Nëse, për shembull, transmetoni video 4K apo luani lojëra në internet. Ka të ngjarë të keni nevojë për një ruter me performancë të lartë, AC.
Nëse ruteri ose modemi është i kompanisë i Ofruesit tuaj të Shërbimit të Internetit (ISP)(Abcom, Albtelekom, Tring etj), nuk ka gjasa të përmbajë teknologjinë e fundit. Nëse keni vërejtur se rrjeti juaj po tendoset nën përdorimin tuaj të tanishëm, merrni parasysh përmirësimin.

Sa më shumë pajisje të lidheni me rrjetin tuaj, aq më shumë banda (frekuencat në të cilat transferohen të dhënat) ka të ngjarë të keni nevojë. Rritja e numrit të bandave mund të ndihmojë në eliminimin e problemeve të shkaktuara nga bllokimet.

Kuptimi i shpejtësive dhe standardeve të pajisjeve network wireless (pa tela)

Ekzistojnë tre standarde kryesore wireless dhe secila ofron shpejtësi dhe funksionalitet të ndryshëm. Para se të hidheni në fund të thellë, jini të vetëdijshëm që pajisjet e blera 2-3 vjet më parë nuk ka të ngjarë të jenë në përputhje me teknologjinë më të fundit wireless pa tel.

Wireless G: kjo teknologji ofron shpejtësi deri në 54Mbps përmes një brezi të vetëm. Si i tillë, është me të vërtetë i përshtatshëm vetëm për shfletim në internet dhe shkarkime të vogla.
Wireless N: kjo teknologji ofron një gjerësi bandeale maksimale prej 600Mbps përmes frekuencave të vetme ose me dy bandë. Është i përshtatshëm për shërbime transmetimi dhe shkarkime të mesme siç janë fotot.
Wireless AC: kjo teknologji ofron shpejtësi deri në 1Gbps dhe është në dispozicion me sa më shumë frekuenca të tre bandave. Ajo do t’i përshtatet lojtarëve online dhe kujtdo që transmeton video me cilësi të lartë.

Një ruter apo modem është ura lidhëse midis Internetit dhe rrjetit tuaj. Ruteri dhe Modemi ofrojnë gjithçka që ju nevojitet për të krijuar një lidhje interneti wireless në shtëpinë tuaj (modem, ruter).

Nëse rrjeti juaj shpesh përdoret nga disa pajisje menjëherë, konsideroni të zgjidhni një router me banda të shumta. Ruterat me dy banda dhe tre banda lejojnë pajisjet tuaj të komunikojnë me ruterin në frekuenca të ndryshme, në mënyrë që të shmangni bllokimet e të dhënave gjatë përdorimit të pikut.
Ruterat dhe modemët shpesh përdoren për lidhjet ADSL dhe VDSL. Sidoqoftë, ruterat premium gjithashtu mund të mbështesin një modem kabllor ose lidhje NBN Fiber kështu që të keni një fleksibilitet edhe më të madh në konfigurimin tuaj.

Me pajisjet e rrjetit në shtëpi apo zyrë ju lehtë mund të lidhni të gjithë teknologjinë tuaj të mundësuar WiFi në të njëjtin rrjet. Me një sistem pajisjesh të rrjetit në tërësi të ngritur ju mund të shijoni një gamë të gjerë dhe WiFi me forcë të plotë në të gjithë ambjentin tuaj.

Ndërtuar me teknologjinë më të fundit, shumë pajisje të rrjetit mund të lidhen me një aplikacion smartphone. Në mënyrë që të mund t’i ndryshoni me lehtësi cilësimet dhe të shikoni statusin e rrjetit sipas nevojës. Lehtë për t’u vendosur dhe përdorur

Përshtatës wireless (USB WIFI) dhe adaptorët ethernet mund të lidhin një mori pajisjesh në të gjithë shtëpinë tuaj me rrjetin tuaj pa tela. Adaptorët (USB WIFI) pa tela lidhin pajisje të ndryshme në rrjetin tuaj. Thjesht futni një në portën USB, ndiqni udhëzimet dhe çdogje do të shkoj mirë.

Extenders WiFi (Zgjatuesit e valëve WiFi)

Zgjatuesit WiFi mund t’ju ndihmojnë të eliminoni mungesën e sinjalit te wireless në ambjentet tuaj dhe të gëzoni një lidhje më të mirë në zonat ku ka ndërprerje. Ata janë të lehtë për t’u përdorur dhe shumë estetikë në mënyrë që të mos dëmtojnë dekorimin e shtëpisë tuaj.

Ndërsa pothuajse çdo zgjatues është i pajtueshëm me çdo markë të ruterit, është ende e rëndësishme të përputheni me zgjeruesin WiFi me aftësitë e ruterit tuaj. Nëse ruteri juaj ka shpejtësi AC , për shembull, sigurohuni që zgjatuesi që bleni duhet të jetë në të njëjtën performncë.

Kushtojini vëmendje gamës së një zgjeruesi pasi ato nuk ofrojnë të gjithë performancën e njëjtë. Kjo është e një rëndësie të veçantë në rezidencat më të mëdha dhe kur dëshironi të zgjeroni rrjetin në zonat e jashtme të ambjenteve tuaj. Konsideroni nivelet e lidhjes së një zgjatuesi kur bëni një blerje. Për shembull, portat Gigabyte Ethernet ose USB, do të rrisin shkathtësinë dhe funksionalitetin.

Kujdesuni për blerjen tuaj.

Trajtojeni pajisjen e sapo blerë me respekt. Ju sigurojmë që ajo do të kujdeset gjithmonë që tiu fal kënaqësi.

Ne disponojmë shumë modele të Switche, Modem, Ruter, USB Wifi dhe Zgjatues vale. Ato mund ti gjeni dhe porosisni online duke klikuar në linkun përkatëse.

Nëse ky artikull (ÇFARË DUHET TË DINI KUR BLINI PAJISJE NETWORK?) iu ka ndihmuar sadopak, shpërndaje duke ndihmuar edhe të tjerë të përfitojnë. Nëse ka dicka që nuk shkon dhe ju dëshironi që Ne ta përmirësojmë, ju lutemi të lini një koment.

Shpresojmë se ju kemi ndihmuar në zgjedhjen tuaj.

Lini një Përgjigje