fbpx
ÇFARË DUHET TË DINI KUR BLINI NJË PRINTER?

ÇFARË DUHET TË DINI KUR BLINI NJË PRINTER? Leave a comment

ÇFARË DUHET TË DINI KUR BLINI NJË PRINTER?

A po kërkoni për të blerë një printer? Me kaq shumë modele të ndryshme, është e vështirë të dini se cili është i duhuri për nevojat tuaja. Për tu siguruar që nuk pendoheni për blerjen tuaj, këtu janë disa gjëra që duhet të merrni parasysh përpara se të blini një printer.

ÇFARË DUHET TË DINI KUR BLINI NJË PRINTER 2

1. Mos shpenzoni shumë

Kostoja e printerëve ndryshon shumë. Natyrisht, nuk duhet të shpenzoni më shumë sesa mund të përballoni pajisjen tuaj të re.

Sidoqoftë, çështja e buxhetit për një printer shkon më thellë se kostoja e saj kryesore. Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh çmimin e vazhdueshëm të bojës së zëvendësimit.

Është e zakonshme që printerët më të lirë të kenë disa nga bojërat më të shtrenjta; është se si prodhuesit i bëjnë paratë e tyre. Pra, para se të blini një printer, bëni disa hulumtime në internet. Sigurohuni që çmimi i tonerit të zëvendësimit të jetë në përputhje me modelet e tjera në një pikë të ngjashme çmimi.

Vlen gjithashtu të kontrolloni nëse mund të merrni toner ose boje të palëve të treta për printerin tuaj dhe nëse mund të rimbushni bojën. Jini të vetëdijshëm që përdorimi i tonerave të kompatibël të bojës mund të anulojë garancinë tuaj.

2. Lloji i bojës

Ekzistojnë tre konfigurime të zakonshme të tonerave.

a- Dy tonera boje: Një toner i zi dhe një toner ngjyrash.
b- Katër tonera boje: Një toner të zezë dhe tre toner të veçantë për cyan, magenta dhe yellow. Ky është modeli me ngjyra CMYK.
c- Ink: Në vend që të përdor tonerin, printeri e përdor bojën e tij nga kuti të mëdha, të rimbushme.

Ju gjithashtu mund të blini printera lazer. Ata përdorin toner në vend të bojës. Printerët lazer mund të prodhojnë qartësi më të mprehtë dhe imazhe më të qarta se sa printerat e tyre me bojë.

Cila printer është e drejtë për ju varet nga mënyra se si planifikoni të përdorni printerin tuaj. Nëse do të shtypni shumë dokumente teksti me disa ngjyra, një printer me dy toner mund të jetë i mjaftueshëm. Njerëzit të cilët kanë nevojë për printime me ngjyra të shkallës profesionale duhet të zgjedhin një printer lazer dhe përdoruesit e rregullt mund të vendosin midis printerëve CMYK dhe ink.

3. Cilësia e printimit

Edhe pse printerët lazer ofrojnë cilësinë më të mirë, ato janë gjithashtu të shtrenjta për të blerë dhe kanë kosto më të lartë.

Nëse jeni përdorues në shtëpi, duhet të mjaftojë një bojë. Por cilësia e printimit ndryshon ndjeshëm në mesin e printerëve me bojë.

Disa gjëra ndikojnë në cilësinë e printimit, duke përfshirë ndërtimin e kokës së shtypjes, drejtuesit të printerit dhe cilësinë e bojës. Sidoqoftë, specifikimi kryesor për t’u kujdesur është DPI i printerit (pika për inç). Kjo tregon se sa saktë një printer mund të kopjojë pikselet e një imazhi. Ju mund të gjeni printera me bojë nga 600 x 600 DPI në 4,800 x 4,800 DPI.

4. Shpejtësia e printimit

Të gjithë jemi ulur me padurim ndërsa një printer krijon një dokument me ritmin e kërmillit. Është zhgënjyese.

Nëse bëni shumë printime, veçanërisht shtypjen e dokumenteve me dhjetëra faqe, shpejtësia e shtypjes do të jetë një faktor i rëndësishëm në vendimin tuaj për blerjen.

Shpejtësia e printerit matet në faqe në minutë (PPM). Një printer do të ketë shpejtësi të ndryshme PPM për faqet e tekstit dhe faqet e imazheve. Sidoqoftë, kur shikoni një printer në një dyqan, shpesh do të shihni vetëm një vlerësim PPM. Ai i referohet sa faqe me tekst të zi që mund të prodhojë printeri në një minutë të vetme.

5. Lidhshmëria

Një tjetër gjë madhore për të cilën duhet të kërkoni kur blini një printer të ri është lidhja e tij. Për të vendosur cilat lidhje ju nevojiten, bëni vetes dy pyetje:

a- Nga do të printoni?
b- Nga cilat pajisje do të printoni?
Të gjithë printerët në treg ofrojnë lidhje me kabëll. Ata mund të lidhen me kompjuterin tuaj përmes një porti USB.

Sidoqoftë, disa modele ofrojnë gjithashtu lidhje Wi-Fi dhe lidhje Bluetooth. Gjithnjë e më shumë, ju do të gjeni gjithashtu printera që mbështesin Google Cloud Print dhe Apple AirPrint. Bluetooth është i shkëlqyeshëm për të shtypur nga pajisjet të lëvizshme, ndërsa mbështetja Wi-Fi dhe cloud ju lejon të shtypni dokumente nga distanca kur jeni larg shtëpisë.

6. Karakteristikat shtesë

Printerat bëjnë më shumë sesa thjesht të printojnë. Pajisjet All-in-One mund të kopjojnë, skanojnë dhe madje të dërgojnë faks (po, disa njerëz ende i përdorin ato!).

Mund të prisni të paguani pak më shumë për printerët All-in-One, por për shumë njerëz, aftësitë shtesë ia vlen shpenzimi shtesë.

Gjithashtu, shikoni me kujdes për veçoritë e shtuara specifike nga prodhuesin, si modalitetet speciale të printimit të fotografive dhe aplikacionet në internet.

Shënim: Ju nuk keni nevojë të përdorni një printer për të dërguar fakse. Ju gjithashtu mund të dërgoni fakse në Android dhe të dërgoni fakse nga kompjuteri juaj.

7. Kompakt, Portable ose Desktop?

Printerët vijnë në forma dhe madhësi të ndryshme. Nëse jeni duke kërkuar për një printer që përshtatet në një vend të vogël, tani ka shumë versione kompakte në dispozicion. Sigurisht, ju mund të duhet të sakrifikoni skanerin dhe funksionalitetin e fotokopjes, por është një mundësi e mirë për përdoruesit normal.

Anën tjetër të medaljes, disa pajisje janë dukshëm më të mëdha. Ato normalisht kanë për qëllim tregun e vogël të zyrave dhe do të ishin të panevojshme në shtëpinë tuaj.

Mos harroni, teknologjia duhet të duket e shkëlqyeshme; mos blini diçka që nuk i përshtatet ambientit të saj.

Cili është printeri më i mirë për ju?
Është e vështirë për të qenë në gjendje të zgjidhni një printer të vetëm që është i duhuri për ju. Përkundrazi, duhet të peshoni të mirat dhe këqijat e modeleve që po vlerësoni kundër kritereve që kemi diskutuar.

Nëse nuk jeni të sigurt se nga filloni, na kontaktoni ne në www.pazaro.al. Ne jemi online për tu përgjigjur të gjitha pyetjeve tuaja dhe për të zgjedhur produtin që do tiu bëj vërtet punë.

Kujdesuni për blerjen tuaj.

Trajtojeni produktin e sapo blerë me respekt. Ju sigurojmë që ai do të kujdeset gjithmonë që tiu fal kënaqësi.
Ne disponojmë shumë modele të printerave. Ato mund ti gjeni dhe porosisni online duke klikuar në linket përkatëse.

Nëse ky artikull (ÇFARË DUHET TË DINI KUR BLINI NJË PRINTER?) iu ka ndihmuar sadopak, shpërndaje duke ndihmuar edhe të tjerë të përfitojnë. Nëse ka dicka që nuk shkon dhe ju dëshironi që Ne ta përmirësojmë, ju lutemi të lini një koment.

Lini një Përgjigje